23 December 2010

...cerita seram...

AMARAN!!
ini kisah seram
sesapa yg lemah semangat di larang baca entry ni

uhuk uhuk uhuk..
takdelah, idok le seram sgt
tp bg yg mengalaminya (aku la tu)..seram siot!!!
kejadian seram ini berlaku semasa aku ber'bengkel di PD haritu
kami lebih kurang 20 org menginap di Le' Paris Hotel & Resorts
aku tak ambik plak gambo bilik tp mcm ni la rupanye


tp bilik aku takde pon bunga tuh
bilik aku mengadap laut tau
tp pemandangannya nmpk kapal minyak je..eheheh
tak cantik sgt pon pantai kat sini
tp kalu tgk website die nmpak cam lawo
tipu je tu...
ok back to the story
aku dok sebilik ngan Aisyah
aku ni bukan jenis penakot sgt2 tp kalu org dok cite2 seram jd takut la jgk
masa masuk bilik tu aku takde la plak rase semcm ke..seram ke..
rase biasa je..mcm hotel2 lain yg aku penah stay
aku pendekkan la cite ek
mlm lepas taklimat aku ngan si aisyah layan tv je..
masing2 dah ngantok sebenonye..masa tu takde terpikir yg bukan2 pon
aku ckp ngan aisyah "mlm ni takyah la tutup tv..takde la sunyi sgt kalu terjaga mlm kan.."
aisyah kata ok je..
kami pon layan la tv smpai tertido
tup tup kul 5 pg lebih aku terjaga
nak tau kenapa?
hmmmm....
aku dengar bunyi hujan dan angin yg spooky
serius mmg bunyi angin tu menakutkan..
~weeeeee...uuuuuuu....phiuuuu~~
tak reti aku nak buat bunyinye, tp mmg scary!!!
siap bergegar sliding door bilik aku tu kene tiup angin
aku nak paling muka tgk sliding door tu pon tak berani
yang lg menyeramkan tu kwn2 sekalian
time2 tu jgk la bunyi bising mcm org campak perabot kat atas bilik aku
"gedegang..gedegong.."
kuat giler dan lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt
aku jenguk aisyah die mcm lena je tido
aku pon selubung la muka aku
mcm2 ayat aku baca dlm selimut tu..ehehhe
tak lama pastu aisyah bangun tgk jam
aku tanye die "bunyi ape tu aisyah??'
die jwb "ntah..dr kul 5 lagi"
" yeke?igtkan aisyah tido td"
"tak..tak bleh tido"
ngeeeeeeeeee :D.....
kami pon baring balik..tp tak bleh tido dgn bunyi2 bunyian angin dan bising dr bilik atas tu
dlm kul 6 pg baru la suasana menjadi tenang..
hujan dah behenti, angin pon dah xde
bunyi bising kat atas pon dah senyap!!
alang2 dah takleh tido kami pon terus solat subuh
pastu baru la smbung tido balik
kul 7 bangun balik siap2 nak gi bengkel
kami tanye gak org lain kot2 ade yg dengar ape yg kami dengar
tapi takde sorang pon kecuali kami!!
takkan laa kot..
tp memandangkan ade 1 mlm lg aku nak tido bilik tu
aku pikir positif je
lgpon urusetia ade report kat pihak hotel pasal bunyi bising tu
pihak hotel kata mmg ade org buat renovation kat atas bilik kami
tapiiiii...nape buat kerja kul 5 pg???
taktau la samade btol ataupon pihak hotel tipu utk jaga nama hotel tu

bengkel berjalan seperti yg djadualkan
aku pon dah lupa seketika ape yg berlaku subuh tu
hingga time dinner
kami dok borak kat meja mkn
mulut aku tetiba tanya aisyah " aisyah tutup tv ek semlm?.."
aisyah " tak la..sy igt k.shira yg tutup.."
"abistu sape yg tutup????"
masing2 diam.......
......................................
...............................

arggggggghhhhhh... apakah?

penutup cite mlm tu kami rapatkan katil
alhamdulillah mlm kedua kami dpt tido dgn lena
legaaaaa....

korang pernah mengalami cite seram kat hotel?

1 comment:

  1. Salam Mommy,
    Nak jemput join contest sempena perasmian blog, boleh menangi cute slogan tees untuk your little kid. Thanks ya :)
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete