07 March 2011

TQ for your concern

sejak aku buat entry ini dan ini

ramai yg bertanya kenapa..kenapa..kenapa??

padahal entry2 tu pendek je

sbb pendek la diorang tanye kan

kalau dah panjang lebar aku cite tp dok tanye jgk mmg aku cubit le

disebabkan ramai yg concern

meh le aku cite sedikit sebanyak

sebenarnya anak kecik aku, si syafiq tu

ade biji2 kalenjar kat pangkal peha die

baby sitter aku yg bgtau

aku sendiri pon tak perasan

katanye kalau dibiar lama2 leh jd besar

takut kena hernia plak

bila aku dengar mcm tu cuak le jdnye

biase la mak mane tak risau bila anak sakit kan

actually die tak sakit pon

die aktif mcm biasa

lepas ckp ngan mak aku

die suh bawak balik kg berubat cara kg

suh org yg pakar tgk betul ke hernia

dah bawak pon jupe Hj. Badi

soklan pertama die tanye "bdk ni nangis ke?"

"tak nagis..."

"kalau tak nangis tu bukan la.."

katanya lg "kalu ada mesti nangis tambah2 bila org pompuan yg pegang.."

lega dengar die ckp mcm tu

cuma die suh tuam2 je kat kalenjar tu..siap bg petua nak buat bunjut tuam tu

itu je la citenye

tp nanti time checkup aku akan highlightkan jgk kat doktor

untuk kepuasan hati sendiri

tp instinct si ibu ni dpt rasakan takde ape2 yg serius

insyaAllah..

kepada kawan2 yg concern tu (u know who u are)

terima kasih banyak2

aku suka ade org concern pasal aku

tp jgn plak concern baju ape yg aku pakai,

kasut brand ape yg aku pakai

berapa berat gelang yg aku beli

kereta ape yg aku pakai

berapa riban hp aku beli

brand handbang...brand jam..bla bla bla..

borink...

p/s : sedap tol mkn kambing bbq aritu..tq k.ja


2 comments:

  1. harap takde pape la...huhu!
    riso gak kan..

    ReplyDelete
  2. anak lelaki..itu la paling kita risaukan

    ReplyDelete